Vil du være med i DR Romanklubben 2022?

15.09.21

Er du vild med ny dansk litteratur og vil du være med i en læsekreds?

Så meld dig ind i DR Romanklubben 2022 – og vær med til at bestemme, hvem der løber med DR Romanprisen 2022. 

Hvad er DR Romanklubben?

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet vinderen af årets DR Romanpris. Inden da har DR Romanklubber på landets biblioteker læst og drøftet de seks nye danske romaner, som er nomineret til årets romanpris. 

Som deltager i DR Romanklubben bliver du præsenteret for litteratur, du måske ellers ikke selv ville have læst. Du vil få nogle anderledes og uventede læseoplevelser i løbet af DR Romanklubsæsonen.

Hver måned læser vi en af de seks nominerede romaner. Efter vi har læst månedens bog, mødes og diskuterer vi sammen vores oplevelse af den.  

I år opretter Herning Bibliotekerne fire DR Romanklubber; to primære klubber, der mødes fra december til maj og to følgeklubber, der mødes fra januar til juni. Bemærk, at klubberne med opstart i januar IKKE kan stemme til DR Romanprisen.

 1. DR Romanklubben på Biblioteket i Vildbjerg:
  Vi mødes første gang torsdag d. 9. december 2021, kl. 10-11 og herefter hver den anden torsdag i måneden til og med maj 2022.
   
 2. DR Romanklubben på Biblioteket i Herning:
  Vi mødes første gang torsdag d. 9. december 2021, kl. 10-11 og herefter hver den anden torsdag i måneden til og med maj 2022.
   
 3. DR Romanklubben på Hammerum-Gjellerup Bibliotek:
  Vi mødes første gang torsdag d. 13. januar 2022, kl. 17-18 og herefter hver den anden torsdag i måneden til og med juni 2022.
   
 4. DR Romanklubben på Biblioteket i Herning:
  Vi mødes første gang torsdag d. 13. januar 2022, kl. 17-18 og herefter hver den anden torsdag i måneden til og med juni 2022.

Som udgangspunkt er der møde- og "læsepligt" til romanklubben – så hvis du tilmelder dig én af de fire romanklubber, så forventer vi, at du kommer alle seks gange læsekredsen mødes.

Når DR Romanklubberne opstarter i december, vil du kunne læse meget mere om DR Romanprisen 2022, de nominerede forfattere og deres bøger på www.litteratursiden.dk.
Hver måned får du også en podcast-episode med den aktuelle forfatter. Find podcasten i DR Lyd under titlen DR Romanprisen 2022.

Tilmelding senest 25. oktober 2021

Tilmeld dig DR Romanklubben ved at sende en mail til bibliotekar Karen Smith-Andersen på bibksa@herning.dk
Skriv hvilken af de fire DR Romanklubber, du ønsker at være med i. Skriv også gerne lidt om dig selv, og om hvorfor du gerne vil være med i DR Romanklubben. Oplys dit mobilnummer, således vi kan ringe til dig i tilfælde af sygdom eller andet i relation til DR Romanklubben.

Da der er et begrænset antal pladser i klubben, er det nødvendigt med tilmelding. 

Vi glæder os til at se dig i DR Romanklubberne! 

Har du spørgsmål, kan du kontakte: 
Bibliotekar Karen Smith-Andersen, bibksa@herning.dk, mobil: 20376922
Bibliotekar Hanne Riis Nielsen, bibhrn@herning.dk, mobil: 51702964