Ligestilling mellem kønnene

Dansk, historie og samfundsfag 4.-10. klasse 4 timer Biblioteket i Herning, lokalbibliotekerne eller på skolen

Undervisningsforløb med FN’s verdensmål nr. 5

Hvert år sætter vi fokus på én eller flere udvalgte verdensmål.
I år er den ene af disse verdensmål nr. 5: Ligestilling mellem kønnene, som fik fornyet vind under sejlende efter MeToo 2.0-bevægelsens gennembrud sidste efterår. 

Undervisningsforløbet giver en introduktion til, hvad FN og verdensmålene er for en størrelse, inden vi går i dybden med selve verdensmål nr. 5 – Ligestilling mellem kønnene.
Her skal vi kigge nærmere på ligestillingens historie i Danmark, hvordan det ser ud med ligestillingen i dagens Danmark, hvilke parametre man måler ligestillingen på, og ikke mindst hvorfor ligestillingen er vigtigt. 

Eleverne skal i forløbet deltage aktivt i flere længere refleksions- og diskussionsøvelser, hvor de i grupper skal debattere og reflektere over verdensmålene og ligestilling, og hvad de synes, der kan, og bør, gøres ved dette i Danmark og i verden. 

Vi har fokus på at tage verdensmålenes tematikker ned i øjenhøjde med eleverne, og giver i forløbet eksempler fra ind- og udland, som de kan forholde sig til. 

Forløbet kan afvikles på Hovedbiblioteket i Østergade 8, på et lokalbibliotek eller på selve skolen.
Hvis I har specifikke ønsker til indholdet, indgår vi gerne i dialog om dette og sørger for at skære det til, så det passer til jeres klasse. 

Er din klasse interesseret i verdensmålene, så kan du nu tilmelde din klasse vores verdensmålsfestival "Børnefolkemødet", som finder sted d. 11. - 13. oktober.
Du kan se programmet for Børnefolkemødet her.