Mindre Ulighed

Dansk, historie og samfundsfag 4.-10. klasse 4 timer Biblioteket i Herning, lokalbibliotekerne eller på skolen

Undervisningsforløb med FN’s verdensmål nr. 10

Hvert år sætter vi fokus på én eller flere udvalgte verdensmål. I år er den ene af disse verdensmål nr. 10 - Mindre ulighed.
Verdensmålet dækker et ønske om at mindske alle former for ulighed, hvad end der er tale om køn, handicap, race, etnicitet, oprindelse, religion eller økonomisk eller anden status. 

Undervisningsforløbet giver en introduktion til, hvad FN og verdensmålene er for en størrelse, inden vi går i dybden med selve verdensmål nr. 10 – mindre ulighed. 

Eleverne skal i forløbet deltage aktivt i flere længere refleksions- og diskussionsøvelser, hvor de i grupper skal debattere og reflektere over verdensmålene og forskellige former for ulighed, og hvad de synes, der kan, og bør, gøres ved dette i Danmark og i verden.  

Vi har fokus på at tage verdensmålenes tematikker ned i øjenhøjde med elever, og giver i forløbet eksempler fra ind- og udland, som de kan forholde sig til. 

Forløbet kan afvikles på Hovedbiblioteket i Østergade 8, på et lokalbibliotek eller på selve skolen. Forløbet kan afvikles på Hovedbiblioteket i Østergade 8, på et lokalbibliotek eller på selve skolen.
Hvis I har specifikke ønsker til indholdet, indgår vi gerne i dialog om dette og sørger for at skære det til, så det passer til jeres klasse.

Er din klasse interesseret i verdensmålene, så kan du nu tilmelde din klasse vores verdensmålsfestival "Børnefolkemødet", som finder sted d. 11. - 13. oktober.
Du kan se programmet for Børnefolkemødet her.