Unge Stemmer

De Unge Redaktører er Herning Bibliotekernes politisk engagerede unge, som formidler interessant viden og hjælper andre unge med at navigere i det politiske landskab op til kommunalvalget op til at gennemskue fake news, misinformation og valgløfter.

På denne side har vi samlet de forskellige ting, vi har produceret til dig, som er ung, og måske uprøvet i demokratiet. 

Vi vil gerne klæde dig på til at kunne faktatjekke de enorme mængder af informationer, du møder i din hverdag. Du kan her på siden finde relevante ressourcer og informationer, der kan hjælpe dig med at navigere sikkert igennem nutidens digitale medieopbud med falske nyheder, mis- og disinformation, og spotte hvad der er sandt og falsk. Derfor har vi samlet bøger, spil, videoer mm. i vores demokratibibliotek, som kan hjælpe med netop dette. 

Vi har lavet en podcastserie, som præsenterer unge for en række lokal politiske profiler og temaer, som vi synes er relevant for unge (og andre) at vide mere om, og hvor vi prøver at gå politikerne lidt i bedene og tjekke, om de rent faktisk mener, hvad de siger. 

Vi har også lavet en række explainers, der fortæller dig, hvad du skal vide om kommunalvalget – hvorfor det er vigtigt at deltage i demokratiet, hvordan du stemmer, og hvordan du faktatjekker dine politikere. 

Endeligt har vi skrevet en række artikler, som forklarer de forskellige politikeres synspunkter, og giver de unge en guide til at forstå dem og deres synspunkter. 

Vi håber, at I vil dykke ned i sidens forskellige materialer og læse og lytte med.