Børnefolkemødet

09.09.20

- en to-dages festival med fokus på FN’s verdensmål i børnehøjde

Børnefolkemødet er en tilbagevendende festival over to dage, hvor vi stiller skarpt på FN’s verdensmål formidlet i børnehøjde. Børnefolkemødet bliver til i samarbejde mellem Herning Kommune og Herning Bibliotekerne og blev afholdt for første gang i år. Festivalen arrangeres i samarbejde Herning Kommunes skoleforvaltning og en række markante kulturaktører. 

I Herning Kommune og på Herning Bibliotekerne er folkeoplysning og formidling om verdensmålene en høj prioritet i de kommende år, hvor vi ønsker at lægge op til debat og refleksion særligt hos børn og unge. Hensigten med Børnefolkemødet er at styrke børn og unges viden om og interesse for FN’s verdensmål og inspirere dem til at se kreative løsninger på verdens problemer.

Børnefolkemødet er et gratis tilbud til skoler og familier. Dagene byder på både debatter, foredrag, kreative aktiviteter og hands-on workshops.

Børnefolkemødet 2020

Onsdag den 7. og torsdag den 8. oktober 2020 blev Børnefolkemødet afholdt for første gang, med specielt fokus på verdensmål 13 – Klimaindsats. Pga. af Corona-situationen blev det til en decentral festival, hvor workshops og foredrag var lagt ud på forskellige skoler i stedet for at blive afholdt på Biblioteket i Herning. Udvalgte aktiviteter blev, som noget helt nyt, streamet til Herning Bibliotekernes hjemmeside, så alle interesserede kunne få glæde af dem. 

I 2020 kunne vi præsentere foredrag og workshops med Mogens Lykketoft, Kristian Jensen, Peter Tanev, Anders Bodin, Hey Planet, Herning Billedskole, Concito, Martin Glaz Serup og Daniel Boysen m.fl.

I alt fik ca. 2000 børn glæde af de forskellige læringsaktiviteter, workshops og foredrag.

Børnefolkemødet 2021

Børnefolkemødet bliver gentaget i 2021.
Vi håber på at kunne præsentere tema, lokation og program i slutningen af foråret 2021.

Verdensmålene

Afskaf fattigdom
Stop sult
Sundhed og trivsel
Kvalitets-udddannelse
Ligestilling mellem kønnene
Rent vand og sanitet
Bæredygtig energi
Anstændige jobs og økonomisk vækst
Industri, innovation og infrastruktur
Mindre ulighed
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Ansvarligt forbrug og produktion
Klima-indsats
Livet i havet
Livet på land
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Partnerskaber for handling

Verdensmålene på Herning Bibliotekerne

På Herning Bibliotekerne har vi et kontinuerligt fokus på Verdensmålene og bæredygtighed.
Se mere på siden Verdensmålene og bæredygtighed

Læs mere om Verdensmålene