Børnefolkemødet

Til oktober afholder Herning Kommune og Herning Bibliotekerne for femte gang vores årlige verdensmålsfestival, Børnefolkemødet. 

I år udbyder vi som en del af festivalen endnu en gang en række forskellige spændende aktiviteter til alle skoleelever i kommunen med fokus på specifikke verdensmål. 

I 2024 har vi VAND på programmet! 

Aktiviteterne i skoleprogrammet vil derfor på den ene eller den anden måde kredse om vand, enten ud fra verdensmål 6: Rent vand og sanitet eller verdensmål 14: Livet i havet. Derudover har vi også fokus på verdensmål 3: Sundhed og trivsel – både i sammenhæng med vand og som selvstændig overskrift for udvalgte aktiviteter.

Vi er i fuld gang med at booke og tilrettelægge programmet, som også i år kommer til at bestå af foredrag, koncerter, teaterforestillinger, workshops og meget mere. Glæd jer blandt andet til spændende foredrag med vejrvært Nina Bendixen, højskolelærer Christian Hjortkjær og naturvejleder, tv-vært og eventyrer Emil Sanderhoff, koncerter på Fermaten, fællesskabskunst med Billedskolen og med kunstner Jacinta Madsen, virksomhedsbesøg, aktiviteter ved lokale åer, søer og moser, workshops med Grundfos og meget mere. Og som vanligt vil I få mulighed for at møde nogle af vores mange lokale ildsjæle, blandt andet gennem workshops med headspace Herning samt HeartWorkers og BedsteVENner.

Som noget nyt vil vi i år udbyde aktiviteter til skolerne både i uge 40 og uge 41 og håber hermed, at endnu flere skoler vil få mulighed for at deltage. 

Aktiviteterne til de forskellige trin fordeler sig således i uge 40 og 41:

  • Tirsdag d. 1. oktober: Indskoling
  • Onsdag d. 2. oktober: Mellemtrin
  • Torsdag d. 3. oktober: Udskoling

 

  • Mandag d. 7. oktober: Indskoling
  • Tirsdag d. 8. oktober: Mellemtrin
  • Onsdag d. 9. oktober: Udskoling

Bæredygtighedsdagen, som vi tidligere har afsluttet festivalen med i uge 41, flytter vi i år til lørdag i uge 40, altså den 5. oktober. Her er hele familien inviteret til en forrygende dag på biblioteket med fokus på verdensmål og bæredygtighed både inde og ude!

Du kan som lærer læse mere om program, tilmelding og praktisk info her på siden primo juni 2024. 

Vi glæder os til at se jer til oktober!

Læs mere om Herning Bibliotekernes arbejde med verdensmål og bæredygtighed her.