Herning Bibliotekernes MakerSpace

Om

Vision

Skaberkulturen vinder i disse år indpas på mange danske biblioteker.

Det skyldes blandt andet MAKER-bevægelsens villighed til at dele viden, evner og ideer. Det passer godt sammen med folkebibliotekernes værdigrundlag.

Herning er byen for iværksætteri – det understøtter Herning Bibliotekerne.

Vi ønsker at alle i Herning Kommune skal have mulighed og lige adgang til kreative og innovative miljøer, hvor man kan udvikle, designe og producere fra idé til færdigt produkt i et teknologibaseret fællesskab.

Herning Bibliotekerne har oprettet et makerspace, hvor vi understøtter teknologiinteresserede fællesskaber. Vi tilbyder undervisning, sjov, arbejdende fællesskaber og samvær med nye teknologier for alle mellem 9 og 99 år. 

Historie

Herning Bibliotekernes MakerSpace åbnede uge 7, 2018. 
Oprindeligt var MakerSpace tænkt som et teknologi-eksperimentarium for børn og tweens med plads til sjov, leg og nørderi. Men ret hurtigt har det vist sig, at der også er en målgruppe i de voksne. Derfor er den overvejende del af vores aktiviteter nu uden aldersskel, men for alle mellem 9-99 år. Vi har siden start meget tydeligt oplevet, at alder er uden betydning i forbindelse med sidemandsoplæring.

Aktiviteter i MakerSpace


Åbent MakerSpace 
Mandag og torsdag kl. 15-18 er der åbent i MakerSpace for alle - dog max 10 personer ad gangen. Nogle dage kan der også være åbent om mandagen, hvor MakerSpace vil være drevet af frivillige.
Her kan du få hjælp til egne designs, ideer og produkter. Man kan også bare komme og lade sig inspirere af de teknologier, der er på bordene denne dag – eller se, hvad de andre laver. 

Hvad koster det?
Vores maskiner og teknologier er til kreativitet og design og ikke til produktion med salg for øje. 
Det er gratis at benytte maskinerne i Makerspace.

Coding Pirates 
To aftener om ugen låner Coding Pirates makerspacelokalerne og teknologier til deres klubaftener. Coding Pirates deltager også ved nogle af bibliotekets større events med deres aktiviteter og ekspertise.

Make Net Herning 
I maj 2018 startede et netværk af innovative, teknologiinteresserede folk, der søger ligestillede. Det drejer sig om folk, der kan og vil dele deres viden. Netværket mødes én gang om måneden og laver oplæg for hinanden og nørder med projekter, ting og teknologi.
Hvis du mener, at Make Net Herning er noget for dig, kan du henvende dig til Karin (se nederst).

Åben Skole 
Vi tilbyder skolerne i Herning Kommune, at man kan snuse til 2-3 teknologier eller dykke ned i en enkelt teknologi 3-4 timer, typisk om formiddagen. Vi laver altid på forhånd en aftale om, hvordan forløbet skal være. Se gerne Herning Bibliotekernes skolekatalog

Lokalbibliotekerne 
Det mobile makerspace kommer på lokalbibliotekerne, fx med folieskæring, sy- og broderimaskiner samt programmering. Fra efteråret 2019 kommer MakerSpace fast på lokalbibliotekerne en gang om måneden.

Klub- og foreningstilbud 
Er du med i syklubben, personaleforeningen, kreaklubben, kunstforeningen eller tømrerlauget og er blevet nysgerrig og vil prøve kræfter med teknologi og kreativitet, kan I lave en aftale om en hyggelig, sjov og anderledes klubaften i MakerSpace.

Makerspace på Tour 
Makerværterne tager ud og holder oplæg eller præsenterer makerspace og/eller teknologi, fx robotter, VR og kodning. Ring til Karin (se nederst) og hør mere.

Ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser 
Vi har i forvejen et samarbejde med flere af uddannelserne, og præsenterer gerne mulighederne i MakerSpace.

Kom og vær med

Der er rigtig mange muligheder i Herning Bibliotekernes MakerSpace, kun fantasien sætter grænser. Går du med en god idé eller en ’opfinder’ i maven, så kig forbi og tag en snak med Karin! 

Er I flere, der gerne vil benytte MakerSpace til arrangementer og aktiviteter på egen hånd, er der også mulighed for det, så længe der er åbent for tilmelding for alle bibliotekets gæster og brugere, som kunne have lyst til at deltage.

Kontakt
Skriv til os på E-mail: biblaering@herning.dk