Kom og læs med læsehunden på Biblioteket i Vildbjerg

Kender du et barn, som har lyst til at læse sammen med læsehunden Liva, er du velkommen til at kontakte Foreningen Læsehund eller Biblioteket i Vildbjerg på telefon 96 28 88 86

Jeg hedder Liva, og jeg er 2 ½ år. Jeg bor i Sinding sammen med 3 andre hunde og min ”menneskefamilie”. ”Jeg er din bedste ven”, siger menneskene – og det passer! Det bedste, jeg ved, er nemlig at ligge ved siden af dig og lytte til, at du læser for mig. Så hygger vi rigtig og slapper af – og vi bliver hurtigt bedste venner.

Jeg er rigtig sød og rar og eeeeelsker mennesker – især børn, og min ”far” siger, at jeg er usædvanlig tålmodig. Min ”far” er pensioneret lærer, så nu har han rigtig god tid til mig. Vi går til træning i hundeklubben DcH Herning, hvor vi laver rally og andre sjove ting. Jeg har også gået til dog-parkour. Det var udfordrende – men mega sjovt! Min ”far” træner også andre hunde i klubben, og jeg er altid med ham. Jeg glæder mig til at læse sammen med dig! 

Ses vi?

Hilsen
Liva og Erik

Kender du et barn, som har lyst til at læse sammen med Liva, er du velkommen til kontakte Foreningen Læsehunde eller Biblioteket i Vildbjerg på tlf. 96 28 88 86.

Hvad er en læsehund?

En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.
Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.

Et læseforløb varer typisk 6. uger og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehunden og dens fører (tilsammen et Læseteam) uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde. Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Hvad siger forældrene?

Forløbet med Marianne og hendes hund har været helt fantastisk. Victoria har virkelig rykket sig og tror nu på, at hun også kan læse. Men vi vil rigtig gerne, at hun fik et forløb endnu så hun kunne komme op på niveauet der svarer til hendes alder og klassetrin. Marianne (Læsehundens ejer) siger, at hun er godt på vej og et forløb endnu vil hjælpe hende det sidste stykke. Vi kan mærke herhjemme, at hun er blevet mere glad for at gå i skole og hun har fået mere mod på at også række hånden op i timerne.

Laila, mor til Victoria på 10 år, efter første læseforløb med læsehunden, Säde på Rønne Bibliotek.

Af lth
11.12.17
Tags