Opgrader vores skoletoiletter

Kickstart Børnefolkemødet 2024

 

  • Klassetrin: 4.-9. klasse
  • Tid: 90 minutter
  • Sted: Biblioteket i Herning eller lokalbiblioteker
  • Max antal: 1 klasse (28 elever)
  • Kan kun bookes onsdage og torsdag om formiddagen i august og september

Til Børnefolkemødet 2024 har vi fokus på vand.

Dette forløb forbereder eleverne på, hvad dette overordnede emne blandt andet kan handle om – og på, hvad danske skoletoiletter har med Verdensmål at gøre. 

I dette forløb har vi fokus på Verdensmål 6, Rent vand og sanitet, og hvad det har af betydning for de danske skoletoiletter.

I Danmark har alle skolebørn adgang til toiletter, men det viser sig, at mange elever faktisk ikke har lyst til at gå på toilettet i skolen, og det er et problem, som vi med dette forløb vil sætte fokus på.

I forløbet får eleverne mulighed for at udforske, hvordan manglende adgang til ordentlige toiletforhold påvirker børns sundhed og trivsel. 
De skal undersøge forskellige faktorer, der påvirker toiletoplevelsen på deres skole, såsom rengøring, vedligeholdelse, privatliv og tilgængelighed og selv komme med bud på, hvordan de tænker, at fremtidens skoletoiletter skal være for at flere børn vil bruge dem. 

Er din klasse interesseret i verdensmålene, så husk at sætte et kryds i kalenderen i uge 40 og 41, hvor vi afholder Børnefolkemødet 2024