Biblioteket i Herning fremhæves i landsdækkende udstilling

Af ani
31.08.23

Vandre­udstillingen Dansk verdensmåls­arkitektur

Fra 13. september til og med 28. september 2023 kan du, på biblioteket i Østergade, opleve den spændende vandreudstilling Dansk verdensmålsarkitektur.

På udstillingen er blandt andet Herning Bibliotekerne repræsenteret for ombygningen af Schou-Epa til moderne biblioteksrum.

Under transformation fra gammelt varehus til bibliotek er mange detaljer bevaret fra den oprindelige bygning, både af hensyn til miljø, økonomi og æstetik.

Essentielt er den originale betonkonstruktion, der sammen med genbrugte mursten står som en fremtonende og rå kontrast til de nye, indførte elementer i stål og træ. Den rå og industrielle stil giver associationer til en moderniseret fabrikshal og fremstår på én gang både rummelig og detaljerig.

Bygningen fungerer i dag, som et kulturelt samlingssted for Herning og har, med sin centrale placering og nye funktioner, skabt et rigt byliv ved at binde byens gågade og banegård sammen.

Om vandreudstillingen

På udstillingen kan du blive klogere på gamle bygninger, der bliver genbrugt til nye formål. Nybyggeri af biobaserede materialer som træ, halm og strå. Og nye lokale mødesteder og byudvikling, der kan hjælpe med at håndtere udfordringer med biodiversitet eller modstå voldsom regn og stigende havvand.

Det er blot nogle få eksempler på, hvad der kan ske, når arkitekter tænker i nye løsninger for fremtidens byer, bygninger og landskaber. Arkitekturen er nemlig en afgørende brik, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere bæredygtig verden og nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030. 

Men tænker vi os om, når vi bygger nyt eller om, tilbyder arkitekturen løsninger, der taler ind i store aktuelle samfundsudfordringer som klima, biodiversitet, ressourcemangel, sundhed, trivsel og inklusion.