Biblioteket kilder læselysten

Digital kilden kan være skønt

En samlet pakke fra eKurser.nu anviser veje til at inspirere læselyst via fem righoldige kanaler. 
Tilsammen et lille ocean af inspiration til læsningen, hvad enten det er fysiske bøger, lydbøger, e-bøger eller magasiner. 


Hvis der er noget bibliotekarer altid tænker på, når de vågner om morgenen, er det hvordan de kan inspirere dig til at læse og blive klogere og kønnere indeni.
Aktuelt har bibliotekernes fælles hjemmeside for hjælp til it i hverdagen, www.eKurser.nu, samlet fem digitale kanaler til at finde inspiration til læsning.

To af de anviste veje giver direkte adgang til e-bøger og lydbøger eller magasiner fra hele verden på iPad, mobiltelefon eller computer blot med dit login. 
De andre tre er kilder fyldt med inspiration om forfattere, bøger og genrer til din videre læsefærd.
Der er ikke nogen af dem, der koster penge, de er skabt for alle der vil, og det er bare om at springe ud i det og dyrke mulighederne og anvisningerne. 
På eKurser.nu er der korte kurser og videoer, som viser, hvordan interesserede kan bruge de fem veje til at få Inspiration til læsning.


Kort om de fem kanaler
 

eReolen og e Reolen Global fungerer som et digitalt folkebibliotek. Alt indholdet er digitalt, hvilket vil sige at det skal læses/lyttes til fra en computer eller en smartphone/tablet.

Litteratursiden.dk er bibliotekernes fælles hjemmeside om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat. Den indeholder inspiration, anmeldelser, analyser, temaer, artikler med mere. Du kan frit bruge hjemmesiden uden login. 

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Forfatterweb indeholder over 1.100 portrætter. Også børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. 
Udvalget rummer såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. 

Bibliotek.dk. Hvis du mangler inspiration til hvad du skal læse, så byder bibliotek.dk indenfor i bibliotekernes samlede udvalg af bøger og andre materialer. 
Du kan søge dig frem som anvist i kurset ”Jeg vil gerne finde en god bog” på eKurser.nu 


Find kurserne på www.eKurser.nu i temaet om Litteratur 

Af ani
14.01.19