- Bog
Til glæde for ganen : nye opskrifter til et kongeligt køkken
(2005)
Emner
hofretter
Hvor er materialet
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.1
Bidragyder
Beskrivelse
Indhold: Supper ; Fisk og skaldyr (Den trygge verden ; Selvfanget mad ; Man skal kende sine råvarer) ; Kød og fjerkræ (At rejse er at spise ; Den nye verden) ; Tilbehør, småretter, frokostretter (Barndommens gode madvaner ; Nouvelle cuisine ; Gastronomisk nomade ; Manden i køkkenet ; Mad, lidenskab og kærlighed) ; Desserter ; Diverse ; Ekstraopskrifter
ISBN
97887769201978776920194
Udgave
1. udgave, 1. oplag (2005)
Omfang
190 sider
Forlag
Jyllands-Posten
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Prins Henrik kalder sig selv for en gastronomisk globetrotter, og som motto for sine opskrifter har han "Hvo intet vover, intet vinder". Det giver af og til nogle temmelig mærkelige smagssammensætninger, som fx rejer med banan, som dog ikke er med i bogen her. Resultatet er originale opskrifter, der er inspireret af de mange rejser han har foretaget og som selvfølgelig også har baggrund i det franske køkken. Her er opskrifter af mange forskellige slags: supper, fisk og skaldyr, kød og fjerkræ, tilbehør, desserter og så lidt diverse. Undertitlen på bogen er "Nye opskrifter til et kongeligt køkken", og der er da også en del af opskrifterne, som kræver ingredienser, som er lidt ud over det sædvanlige. Der bliver brugt en del foie gras, trøfler, kalvebrisler og kalvekæber, men der er også opskrifter af den mere almindelige slags, som aspargesmousse med fjordrejer, en rodfrugtgratin, rødgrød og en glaseret skinke med nelliker, dog lige med et ekstra pift som gør opskrifterne lidt anderledes. Ind imellem opskrifterne er der små afsnit med Prins Henriks kommentarer om madlavning, råvarer, krydderurter og det nye franske køkken. Bogen er illustreret med smukke billeder af de færdige retter og af prins Henrik bl.a. i køkkenet. Bogen, som er meget flot at bladre i, supplerer vores mange andre kogebøger med finere madlavning