80’er musik

Dansk 80’er musik er gaven, der bliver ved med at give. Den er helt uden udløbsdato og taler til alle, der var unge i 80’erne og de generationer, der er kommet til siden. 

Alle har en fest, når Rocazino, Dodo & The Dodos, Ray Dee Ohh, Tøsedrengene, Danseorkesteret, Thomas Helmig og alle de mange andre musikere fra det årti, bliver spillet.
At mange af de store navne stadig er at finde på musikscenerne over hele landet, er blot med til at holde festen i gang.

Den danske 80’er musik gik all in og var på mange måder autentisk. Udover stort hår, var det meget befriende, at kunstnerne lignende det publikum, de henvendte sig til.  OK, Sanne Salomonsen var det måske lidt svært at ligne dengang, men cowboybukser, spidse støvler og markant makeup, det kunne de fleste skaffe.

Men årtiet var også meget andet end musik. Det var præget af økonomisk krise og frygt for atomkrig. AIDS blev en trussel og det autonome miljø omkring Ungdomshuset på Jagtvej 69 i KBH var en on going story, der satte stort aftryk i den politiske dagsorden. Og i kulturlivet var der stærke fraktioner, hvor punkere stod i skarp kontrast til yuppierne. 

Uanset, så var musikken en ventil for mange, når frygten fyldte for meget. Og selv om musikken sendte politiske budskaber, samlede den unge til fællessang og fest, men i høj grad skabte den et frirum.