Musicals indtager Herning i foråret

Det bliver en fest i foråret for alle jer, der er glade for musicals. For MCH har udover deres egenproduktion også et par forestillinger, der vil tage kegler, da de bliver et genhør med musik de fleste af os kan synge med på. 

Det giver anledning til at dykke ned i musicalgenren og få lidt styr på genrens historie. Muscial er oprindelig en amerikansk teaterform, der blev udviklet på Broadway i New York i begyndelsen af 1900-tallet. Inspirationen kom fra europæisk operette, britisk music-hall og amerikansk underholdning. Musicals findes ofte også i både teater- som filmversioner.

Den første egentlige musical er Jerome Kerns og Oscar Hammerstein II’s Show Boat fra 1927, som blev fulgt af en lang stribe store musicalsucceser, bl.a. Oklahoma!, The Sound of Music, Annie Get Your Gun, My Fair Lady, West Side Story og Hair. Sidstnævnte varslede et brud i genrens udvikling, da rockmusikken gjorde sit indtog her. 

Fra 1970 blev den moderne musical udviklet i London. Den adskilte sig fra den velkendte musical ved hverken at rumme dialog eller den traditionelle lykkelige slutning. Drivkraften var Andrew Lloyd Webber (se mere nedenfor), der førte musicalen nærmere operaens form og introducerede kontroversielle personer som heltefigurer.

Les Misérables og Miss Saigon, skrevet af franskmændene Alain A. Boublils og Claude-Michel Schönberg samt Chess og Mamma Mia af ABBA-drengene, Bjørn og Benny, har været med til at gøre genren enormt populær over hele verden.

I Danmark har vi ikke holdt os tilbage, især Sebastian har markeret sig som en dygtig musicalkomponist med bl.a. Skatteøen og Cyrano.

(Kilde: lex.dk)

Tre musicals i Herning i løbet af foråret

MCH har lavet egenproducerede musicals siden 1992.

De lagde ud med ”Sommer i Tyrol” og i år har MCH produceret intet mindre end ”Midt om natten”, som er baseret på filmen af samme navn.

Ca. 30 Kim Larsen & Gasolin-klassikere skal vi høre, og det bliver helt sikkert svært ikke at synge med. 

Læs mere om Midt om natten

Derudover hylder MCH Andrew Lloyd Webber med et gallashow d. 6. marts.

Det bliver også en tur ned ad Memory Lane, for om nogen er Webber synonym med musicals. Sammen med forfatteren Tim Rice skabte han især i 1970’erne og 80’erne nogle af de største musicals: Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita osv. 

Læs mere om Andrew Lloyd Webber Musical Gala

Den danske musik fra 1970’erne blev hyldet d. 27. marts med musicalen ”Se Venedig og dø”.

Det er en forestilling, der hylder den danske musikbranche i slutningen af 1970’erne, hvor de største navne var Gasolin, Shu-bi-dua, Sebastian, Rugsted & Kreutzfeldt og C.V. Jørgensen.

Det var et herligt genhør med et stykke dansk musikhistorie.