Vera anbefaler

Jeg har altid været en ”bogsluger” og min ”litterære smag” er meget bred. Alt efter situation, humør og dagsform kaster jeg mig over alt fra romantiske kærlighedsromaner, kriminalromaner og biografier (specielt biografier skrevet af Jens Andersen) til romaner, som skildrer relationer mellem mennesker på tværs af generationer, socialklasser og kulturer bredt forstået. 
Jeg har desuden en svaghed for flere af de gamle klassikere - danske såvel som udenlandske - og jeg nævner i flæng Herman Bang, Jane Austen, Henrik Pontoppidan, John Steinbeck, Sigrid Undset, Charles Dickens, Selma Lagerlöf, Tarjei Vesaas - blot for at nævne nogle af de vigtigste set med mine øjne… 

Jeg vil også her benytte chancen til at anbefale læsning af den afdøde forfatter Martha Christensens socialrealistiske/-psykologiske romaner og noveller. Martha Christensens bøger er måske ikke litterært set ”stor litteratur”, men gennem forfatterskabet giver Martha Christensen et fantastisk indblik i, hvor stor betydning de sociale faktorer spiller for det enkelte menneskes liv. Skæbnerne i stort set alle Martha Christensens bøger kan ikke undgå at berøre en, så jeg nævner blot nogle ganske få titler herunder.   

Fælles for mange af de bøger, som jeg har været mest begejstret for og derfor gerne vil anbefale, er netop, at jeg er blevet grebet af personernes liv og skæbne i en grad, så jeg har ønsket at kunne følge med i personernes videre liv. 

Jeg elsker som nævnt også at læse kriminalromaner, og jeg er især begejstret for at læse krimier, som giver indblik i specielle miljøer og/eller giver et nuanceret indblik i personernes personlige liv og udvikling. Jeg vil bl.a. fremhæve krimiserien af Linda Castillo om Kate Burkholder, som foregår i amish-miljøet, og krimiserien af Faye Kellerman om Peter Decker, som foregår i det ortodokse jødiske miljø. Som det vil fremgå af mine anbefalinger, fortrækker jeg, at de kriminalromaner, jeg læser, er en del af en serie, netop for at kunne følge med i personernes liv.

God læselyst. 

Kriminal­romaner

Biografier