52 år med Dronning M

Har tronskiftet også gjort dig nysgerrig på vores abdicerende regent?
Så har vi her samlet en række bøger, som hylder og fortæller om H.M. Dronning Margrethe II

Kneb du en tåre under nytårstalen 23?
Det gjorde vi! Selv de mest knastørre antiroyalister blandt Herning Bibliotekernes ansatte måtte kapitulere, da dronningen sagde "Gud bevare jer alle sammen". For uanset hvad man ellers måtte mene om kongehuset og Danmarks dronning, så var det et historisk øjeblik, og historiske øjeblikke er lige noget for os bibliotekarer. 

Det vrimler med portrætter og hyldester i medierne i øjeblikket, og det er ganske forståeligt. For når dronningen iklæder sig store flødeskumskjoler og farverige blomsterregnjakker er det en kærlighedserklæring til danskerne. Dronningens giver sit folk valuta for pengene med de outfits. Hun viser os, at hun er sin rolle bevidst; at hun, udover at være en magtfuld monark, også er repræsentant for eventyret, romantikken og fantasien - og så er hun sjov! Vi har været heldige med at have en dronning, som igennem så mange år har gjort sig umage, helt ned i detaljegraden af stoffet på hendes regnfrakke.

Se billeder fra dronningens besøg i Herning gennem tiden, og læs videre under galleriet her:

  
Har tronskiftet også gjort dig mere nysgerrig på H.M. Dronning Margrethe II, har vi her samlet en række bøger om hendes liv og levned. Og hvis du allerede ved alt om hendes majestæt, så kan du jo læse om vores kommende konge. 

/Litteraturformidler Anne Sofie