Vores bedste læseoplevelser fra 2023

I januar har vi biblioteksansatte endnu engang haft fornøjelsen at være værter for den store bogcafé Årets Bøger, hvor vi fortalte om de allerbedste bøger, vi har læst i året der gik.

Det er en fest at stå på scenen og dele ud af sin læseglæde, så det er et af årets højdepunkter.

Læs med her for at se de 20 titler, der kom med til bogcaféen.
Du kan også hente et katalog fra bogcaféen februar 2024 på biblioteket.

Hvor mange af dem har du læst?

Historiens vingesus i romanform

I 2023 har Hanne, Karen og Liselotte været glade for at læse romaner med stærke karakterer som foregår i fortiden.

Kemi for begyndere og De glemte ords bog, har begge ligget i toppen af vores og lånernes læseoplevelser for 2023.
Kathago, som handler om agenter, Sovjet og atomare hemmeligheder og roadtrip-romanen Lincoln Highway er begge spændingsfyldte romaner som foregår i midten af det 20. århundrede. Dem var vi vilde med.

Fortællende faglitteratur med personlige vinkler

Den fortællende faglitteratur, som du møder i strikkebiografien Et strikkeliv af Marianne Isager og Når vi ånder i takt af Dorthe Løwendahl Bomann og Niels Hausgaard, er kommet for at blive.
Den genre læser vi gerne mere af i 2024.

Samtidsromaner med noget på hjertet

Er der noget bedre end en god roman med noget på hjertet? Dem har vi heldigvis fået læst en masse af i 2023, og det var svært at vælge de bedste ud.

Liselotte var begejstret for Katrine Marie Guldagers serie af kortromaner, der giver velfærdsstaten en ordentlig rusketur bl.a. Endnu en dag i Guds skaberværk.
Karen har helt tilfældigt læst to smukke fortællinger, der hvor træer er omdrejningspunktet. Hun anbefaler nemlig Eden om lingvisten Alba, der sætter sig for at plante en lund i Island, og De forsvundne træers Ø, som er en kærlighedshistorie centreret omkring et figentræ på Cypern.
Rørende romaner er lige noget for Hanne. Derfor anbefaler hun Detaljerne af Ia Genberg og De savnede hjerter af Celeste Ng.

De bedste krimier

Ingen bogcafé uden et par gode krimi-anbefalinger.
Hanne og Karen anbefaler Iben Albinus’ Den danske agent, som er opfølgeren til Damaskus, og De Bjertagne af Anders De La Motte.

Tak for et godt læseår i 2023

– vi glæder os til at dele flere læseoplevelser med jer i 2024.

/Liselotte, Hanne og Karen