Bøger med håb

I slutningen af august drog hele Herlitt-teamet afsted mod København for at møde de københavnske forlag, høre om nye tendenser og forårets kommende bøger. Det gjorde vi for at blive helt tip-top-klar til at lægge et spændende og relevant program for næste års Herlitt-festival. 

Det var sindssygt spændende at høre fra forlagene, og jeg skal love for, at der er mange tendenser i spil for øjeblikket: Krig, mental sundhed og eksistens var blot nogle af de tendenser, der blev nævnt i flæng. Men der var én tendens, som jeg ikke har kunnet lade være med at bide mærke i. Nemlig tendensen HÅB. 

Vi lever i en opbrudstid med kønsdebatter, krig og klimaforandring (ikke at forveksle med hinanden. Kønsdebatten er god at få belyst, mens krig og klimaforandring er noget, de fleste af os godt kunne være foruden.) Og fordi vi lever i denne opbrudstid, tror jeg, vi har brug for mere fordybelse, mere ro, mere lys og flere lykkelige romanslutninger.  

Så her får du en liste med håbefulde bøger, fyldt med lykkelige slutninger. Nogle af dem er måske en anelse letbenede, men hvem har ikke brug for noget lethed, i en tid hvor verden omkring os er tung?

/Anne Sofie