Læs noget om livet med træer

Jeg falder overraskende tit for bøger, der på en eller anden måde handler om træer. At læse om blade, stammer og rodnetværk, synes jeg, giver et interessant perspektiv på menneskelivet, og så er det en stor bonus at blive klogere på naturen.

Træernes liv er langsommere og under gode forhold også længere end vores, og derfor har fortællinger om træer et andet tidsperspektiv. Læs eksempelvis Elif Shafaks roman De forsvundne træers ø, der både er en historie om splittelse i Cypern og om to menneskers forelskelse og familie, men også en fortælling om livet for et figentræ.

Skoven og dens træer er også et særligt sted i litteraturen. Hvad enten skoven bliver et helle fra en uoverskuelig hverdag, som for Erlend Loes Doppler, eller træet bliver ankeret for en indre rejse, som hos Rane Willerslev, så bidrager træerne med en næsten magisk ro.

Romaner

Fascinerende faglitteratur

Vidste du, at træer har en særlig måde at kommunikere gennem rodnettet – en slags wood world web, hvor de kan advare hinanden mod farer? Det, og mange andre fascinerende historier om træernes fortryllende verden kan du blive klogere på, ved at læse bøger af træ- og natureksperter.
Min søndagsskovtur har fået en hel anden dimension, efter jeg har læst Træernes hemmelige liv af Peter Wohlleben og Jorden rundt i 80 træer af Jonathan Dori.

Har du også lyst til at kaste dig ud i en fortælling om træer?
Så snup endelig en roman, noget faglitteratur, en podcast eller et digt fra listerne herover.

God læselyst!
/Liselotte