Stop madspild

I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året.
Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark.

App'en 'For resten'

Hent app'en 'For resten' og få bugt med rester og råvarer, få tips til resteretter, madplaner, indkøbslister og generelt gode råd.

Brug det hele

Husstande i Danmark smider tonsvis af mad ud hvert eneste år.

Det er dyrt for både miljøet og pengepungen, men en tendens og kultur, der kan ændres.

Brug skrællerne, gendyrk grøntsager, ydnyt det hele.

Planlægning og andre omtanker

Planlæg dine indkøb til længere tid ad gangen. Så køber du kun det nødvendige og sparer tid på indkøbene.

"Prepper" du, er du altid et skridt foran og kan hurtigt fremtrylle lækker mad.

Blend det, juice det

Hvis du har en blender eller en juicer, har du også en nem måde at få brugt din frugt og dine grøntsager på.

Smid dem i maskinen og få et sundt engergiboost. Det er koncentreret sundhed.

Alt i én: Supper, gryderetter og one pots

Gryder, der indeholder et helt måltid, er måske den ultimative måde at få bugt med rester og slatne grøntsager.

Gør det til en ugentlig begivenhed at tømme køleskabet og forvandle resterne til et festmåltid.

Konservering? Bare gem det!

Syltning og fermentering har fået en renæssance.
Nu er det ikke kun en husmoderlig spareøvelse, men et gastronomisk værktøj, der kan pimpe enhver ret og bringe den op på et andet niveau.

Der er også gode sundhedsfremmende gevinster, og både syltning og fermentering er oplagte teknikker at mestre for at undgå madspild.

Bæredygtighed

Hvad enten du har en stor villahave eller en lille altan og nogle vindueskarme, giver det god mening at opnå en grad af selvforsyning.

Sank eller høst kun det, du har brug for, og mærk hvor meget bedre dine afgrøder smager end supermarkedets.

Det er godt for klimaet og miljøet. Og det er godt for dig.